Informatie Ibiza

Het populaire vakantie-eiland Ibiza ligt zo’n 200 kilometer verwijderd van het Spaanse vasteland. Het is een bijzonder mooi eiland met een prachtige natuur en oude karakteristieke steden. Ibiza behoort tot de eilandengroep de Balearen en ligt ten zuiden van het hoofdeiland Mallorca.

In één van de vele luxe (design) villa’s in ibiza kun je hier na een inspannend jaar volledig tot rust komen. Geniet van de prachtige natuur en de ontspannen sfeer van het eiland. Naast uitrusten kun je ook flink feesten en uitgaan in Ibiza. Ibiza heeft een reputatie als hét clubcentrum van Europa hoog te houden. Het uitgaansleven van Ibiza is dan ook een ware belevenis wat iedereen meegemaakt moet hebben!

Handige weetjes over Ibiza

Feitentabel Ibiza
Grootte 575 km2, +/- 3x Nederlandse Texel.
Ligging Spaans eiland in de Middellandse zee.
Taal Spaans
Geld Euro
Rechtstreekse vliegtijd 2.5 uur
Tijdsverschil Geen
Beste reistijd Mei t/m september
Visum Nee
Vaccinatie Nee
Aantal inwoners 106.220 waarvan 30.000 in hoofdstad Eivissa.

Meer weetjes in de feitentabel van Ibiza.

Klimaat in Ibiza

IbizaHet klimaat van Ibiza wordt bepaald door de Middellandse Zee. Door de temperatuur van de zee komt de temperatuur op Ibiza haast nooit boven de 30°C in de schaduw. Het klimaat van Ibiza is dan ook erg droog. In de zomer vinden er, net zoals in veel Middelandse Zee gebieden, vaak bosbranden plaats op Ibiza. Het weer in Ibiza wordt vaak mild genoemd, Ibiza is dan ook het warmste eiland van de Balearen.

Populaire regio’s Ibiza

  • Eivissa (Ibiza-stad)
    Eivissa is de hoofdstad van het eiland en wordt in de volksmond ook wel Ibiza-Stad genoemd. Als de avond valt begint de hooggelegen stadswijk Dalt Vila te leven. Deze wijk is op de UNESCO-lijst tot monumentaal verklaard. Slenter door de slingerende smalle steegjes en trappen langs statige herenhuizen. Hier vindt je overal Ibiza restaurants waar je prima kunt eten.
  • Playa d’en Bossa
    In Sant Josep de sa Talaia bevindt zich Playa d’en Bossa; één van Ibiza’s grootste vakantieressorts! Dit vakantieoord wordt in de zomer overspoeld door toeristen. Met de langste kust van Ibiza, is Sant Josep de sa Talaia, met een lengte van wel 2.7 km voorzien van allerlei voorzieningen. Hotels, bars, cafés en clubs liggen aan de kustlijn met een uiteenlopende stijl, budget, luxes en smaak. Playa d’en Bossa ligt 3.4 km af van het zuiden van Ibiza.
  • Santa Eulalia del Río
    In het oosten van Ibiza ligt de plaats Santa Eulalia del Río. Dit is na Ibiza Stad en Sant Antoni de Portmany de grootste stad van Ibiza. Wie van winkelen houdt komt in Santa Eulalia del Río zeker aan zijn trekken! Santa Eulalia del Río bezit Ibiza’s twee grootste hippiemarkten van Ibiza. Deze kleurrijke markten vol sieraden en hebbedingentjes trekken zowel lokale bewoners als toeristen. Een super leuke manier om de hippiekant van Ibiza te ontdekken!

Vakantie naar Ibiza

Je vakantie begint bij het boeken van een vliegticket naar Ibiza. Ibiza is een ontzettend populaire vakantiebestemming en er zijn op het internet dus genoeg tickets te vinden. Wie voordelig zijn Ibiza vakantie naar Ibiza wilt beginnen doet er goed aan minimaal 5 reisaanbieders met elkaar te vergelijken.

Het is mogelijk om rechtstreeks naar Ibiza te vliegen, de reis zal dan 2.5 uur duren. Daarnaast kun je ook vliegen via Barcelona, een hele leuke stad die je zo maar even mee kunt pakken. Kijk dus bij één van onze reisaanbieders voor de laatste actuele aanbiedingen en boek vandaag nog je last minute Ibiza.