Weer Ibiza

Weer op Ibiza

Het is algemeen bekend dat het weer op Ibiza behoort tot het meest warme van de Balearen. In tegenstelling tot het weer van Mallorca, is het weer op Ibiza minder onderhevig aan temperatuursschommelingen, ook is het weer op Ibiza in de winter milder en de temperaturen liggen op Ibiza hoger dan op de andere eilanden van de Balearen.

Zeewater temperaturen

Na oktober wordt het zeewater rond Ibiza een stuk kouder, dit komt door het wat koudere weer op Ibiza en duurt tot eind mei begin juni voordat het zeewater weer een aangename temperatuur bereikt, en is ideaal weer om te zwemmen in Ibiza. Het weer van Ibiza overdag is het hele jaar door zacht, waarmee het weer op Ibiza geschikt is als vakantie bestemming zowel in het voorjaar, zomer, herfst en winter. In Juli en Augustus kan het weer op Ibiza behoorlijk warm worden, en maanden waarin het weer op Ibiza erg warm kan worden met temperaturen boven de 30 graden. Meestal kenmerkt het klimaat op Ibiza zich met een lichte bries waardoor men aan het strand prima kan verblijven.

Winter op Ibiza

Wie besluit om in de winter naar Ibiza te reizen krijgt te maken met winters weer op Ibiza, je moet niet vergeten om warme kleding mee te nemen, het weer op Ibiza zorgt ervoor dat in de koude maanden januari en februari de temperatuur vooral in de avond en nacht flink kan dalen. Maar winters zoals in Nederland zijn totaal niet te vergelijken met winterse weer op Ibiza.